• Erbicid Avoxa - 5 Litri

  IFTAVOXA5L
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 1499.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Avoxa este un erbicid de generatie noua care controlează dintr-o singură trecere atât buruienile monocotiledonate, cât și pe cele dicotiledonate la culturile de grau de toamna, secara de toamna si triticale de toamna. Avoxa aduce un spectru larg de combatere, printre care bromus, veronici și turița.

  Substanta activa: 8,33 g/l (0,79% g/g) piroxulam, 33,3 g/l (3,15% g/g) pinoxaden, 8,33 g/l (0,79% g/g) cloquintocet-mexil

  Formulare: Concentrat emulsionabil EC

 • Descriere produs

  Avoxa este un erbicid de generatie noua care controlează dintr-o singură trecere atât buruienile monocotiledonate, cât și pe cele dicotiledonate la culturile de grau de toamna, secara de toamna si triticale de toamna. Avoxa aduce un spectru larg de combatere, printre care bromus, veronici și turița.

   

  Substanta activa: 8,33 g/l (0,79% g/g) piroxulam, 33,3 g/l (3,15% g/g) pinoxaden, 8,33 g/l (0,79% g/g) cloquintocet-mexil

  Formulare: Concentrat emulsionabil EC

   

  Avoxa se prezintă sub formă de lichid limpede, omogen, de culoare maro deschis şi cu miros slab.

   

  Mod de actiune:

  Avoxa este un erbicid cu acțiune sistemică, fiind preluat prin frunze și rădăcini și translocat rapid în punctele de creștere.

  • Pinoxaden este preluat de sistemul libero-lemnos al buruienilor mocotiledonate anuale, provocând blocarea imediată a dezvoltării meristemelor de creştere. Creşterea activă a buruienilor încetează în 48 de ore de la aplicare. Simptomele sunt observate în termen de una până la trei săptămâni, în funcţie de condiţiile de mediu şi a 3 speciilor implicate. Piroxsulam aparţine grupului chimic al triazolopirimidinelor. Activitatea acestuia este în principal foliară / sistemică. Piroxsulam este preluat de rădăcini sau de frunze şi distribuit în întreaga plantă.
  • Piroxsulam este un erbicid sistemic, mobil prin floem şi xilem. Compusul este translocat în plante prin ţesutul meristematic. Acesta inhibă acetolactat sintaza (inhibitor ALS), blocând formarea lanţurilor de aminoacizi în plante. Piroxsulam afectează formarea de proteine şi buruienile mor. Simptomele includ piticire şi cloroză, urmate de necroză şi apoi moartea plantelor. Selectivitatea pentru culturile de grâu, secară şi triticale se realizează prin detoxifiere prin intermediul monooxigenazelor citocromului P450, un proces care este accelerat prin adăugarea unui agent de siguranţă care acţionează asupra complexului citocromului; de exemplu, cloquintocet-mexil.
  • Safenerul, cloquintocet-mexil, previne efectul fitotoxic asupra cerealelor şi accelerează activitatea substanţelor active

   

  Mod de utilizare:

  Avoxa se aplică postemergent din momentul în care cultura de cereale a ajuns în stadiul de BBCH10-prima frunza vizibilă până la BBCH32-al doilea internod, iar buruienile sunt răsărite şi în stadiul activ de creştere. Pentru a obţine cele mai bune rezultate din punct de vedere al eficacităţii produsului şi limitarea pierderilor de recoltă datorate concurenţei buruienilor, aplicaţi AVOXA în momentul de sensibilitate maximă a buruienilor (monocotiledonate anuale - început de înfrăţit până la formarea primului internod, iar dicotiledonate - 2-4 frunze). Trebuie evitată aplicarea produsului în condiţii meteorologice nefavorabile şi suprapunerea benzilor de aplicare.

   

  Doze recomandate:

  Cultura

   Agentul dăunător

   Aplicare

   Doza

  Grâu de toamnă, Secară de toamnă şi Triticale de toamnă

  Alopecurus myosuroides, Bromus spp., Galium aparine

  Apera spica-venti, Lolium spp. şi buruieni dicotiledonate anuale

  Se aplică postemergent de la prima frunză vizibilă până la apariţia celui de-al doilea internod (BBCH 10-32)

  1,8 l/ha

       

   

  Compatibilitate:

  Avoxa este compatibil cu majoritatea produselor fitosanitare folosite în mod curent în România. Înainte de utilizarea unui amestec se va consulta tabelul de compatibilitate şi se va face un test. Întrucât sortimentele de soiuri şi hibrizi de cereale cultivate sunt în continuă schimbare, este indicat ca amestecurile să fie în prealabil testate din punct de vedere al fitotoxicităţii pe soiul sau hibridul care urmează să fie tratat.

  Restricţii: A nu se amesteca Avoxa cu erbicide hormonale (2,4 D; dicamba, etc.), îngrăşăminte foliare şi cu produse care conţin sulf, deoarece aceştea cresc fitotoxicitatea şi scad eficacitatea produsului asupra buruienilor.

  Rotaţia culturii: Nu există efecte fitotoxice asupra culturilor succesive postmergătoare ce urmează după o cultură tratată cu Avoxa, dacă tratamentul este efectuat conform recomandărilor.

   

  Spectrul de activitate:

  Alopecurus myosuroides, Avena fatua, Bromus spp., Apera spica-venti, Lolium spp., Thlaspi arvense, Sinapis arvensis, Myosotis arvensis, Persicaria maculosa, Senecio vulgaris, Raphanus raphanistrum, Capsella bursa-pastoris, Galeopsis spp., Sisymbrium spp., Brassica rapa, Polygonum aviculare, Stellaria media, Fallopia convolvulus, Poa trivialis, Aphanes spp., Anthemis arvensis, Veronica spp., Aethusa cynapium, Matricaria spp., Galium aparine, Viola spp., Lamium sp., Chenopodium album.

   

  Specificatii:

  Tip produs

  Erbicid

  Producator

  Syngenta

  Denumire

  Avoxa

  Substanta activa

  Piroxulam

  Pinoxaden

  Cloquintocet-mexil(safener)

  Ambalaj

  5 L

  Cultura omologata

  Grau

  Secara

  Triticale

  Momentul aplicarii

  Postemergent

  Actiune produs   

  Sistemic

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie