• Descriere produs

  Korvetto este un erbicid postemergent, destinat utilizării primăvara în cultura de rapiță de toamnă pentru controlul unui spectru larg de buruieni dicotiledonate (cu frunză lată).

   

  Sustante active: 5 g/l halauxifen-metil (ArylexTM active), 120 g/l clopiralid.

  Formulare: EC (concentrat emulsionabil).

 • Descriere produs

  Korvetto este un erbicid postemergent, destinat utilizării primăvara în cultura de rapiță de toamnă pentru controlul unui spectru larg de buruieni dicotiledonate (cu frunză lată).

  Sustante active: 5 g/l halauxifen-metil (ArylexTM active), 120 g/l clopiralid.

  Formulare: EC (concentrat emulsionabil).

   

  Mod de acțiune :

  Korvetto este în principal absorbit prin frunzele buruienilor țintă. Conține două substanțe active, halauxifen-metil și clopiralid. Ambele aparțin familiei auxinelor sintetice. Substanța activă halauxifen-metil – Arylex™ – este un arilpicolinat, ce aparține Grupului O conform clasificării HRAC și acționează ca o auxină sintetică. Este absorbit de către buruienile sensibile prin frunze si este rapid translocat prin sistemul vascular până la punctele de creștere ale buruienilor unde se acumulează.

  Moleculele de Arylex™ sunt absorbite rapid de celulele plantei, unde erbicidul imită hormonii naturali prin legarea de receptorii de auxină specifici nucleului și declanșează pierderea funcției normale de creștere. În doar câteva ore, până la câteva zile de la aplicare, simptomele vizuale apar și continuă să se dezvolte ducând la moartea buruienilor sensibile în câteva săptămâni.

  Clopiralid acționează ca un regulator de creștere al plantelor prin imitarea hormonilor vegetali naturali numiți auxine. Este absorbit la nivelul rădăcinilor si frunzelor, înlocuiește auxinele naturale și provoacă perturbări de creștere și dezvoltare normală a buruienilor țintă.

  În funcție de speciile de buruieni, simptomele vizuale vor apărea în perioada cuprinsă între câteva zile si câteva săptămâni după tratare. Eficacitatea maximă a produsului poate fi remarcată la circa 4 săptămâni după aplicare. Perioada optimă de combatere a buruienilor este atunci când acestea sunt în stadiul de creștere activă.

   

  Mod de utilizare:

  Korvetto poate fi aplicat o singură dată, primăvara, de la stadiul de rozetă (BBCH 30) pana cand mugurii florali sunt prezenți dar sunt încă acoperiți de frunze (BBCH 50).

  Korvetto poate fi utilizat la temperaturi cuprinse între 8 si 25° C, în condiții de umiditate sau secetă. În caz de secetă severă poate să apară o ușoară reducere a eficienței erbicidului asupra buruienilor.

  Uneori, aplicarea erbicidului Korvetto poate induce inhibarea ușoară și tranzitorie (2-3 săptămâni) a culturii. Aceasta nu are niciun impact asupra recoltei și calității acesteia. Korvetto poate fi utilizat pe orice tip de sol. Nu este spălat de ploaie la o oră după aplicare.

   

  Volumul de apa:

  Utilizând duze de curgere standard sau reduse, volumul de apă recomandat pentru prepararea soluției pentru stropit este de 100-300 litri apă/hectar. Cel mai mic volum de apă ar trebui utilizat doar în cazul culturilor aflate în stadii mici de dezvoltare, când buruienile sunt mici. În cazul aplicărilor ulterioare, unde cultura este densă, volumul de pulverizare ar trebui crescut la 200-300 litri de apă/hectar.

   

  Rotația culturilor:

  În rotație normală, toate culturile pot fi semănate în condiții de siguranță după aplicarea erbicidului Korvetto primăvara la cultura de rapiță de toamnă. În caz de cultură calamitată, după aplicarea în primăvară a erbicidului Korvetto, toate culturile pot fi înființate în condiții de siguranță cu excepția cartofilor și florii soarelui.

  Dat fiind că unele culturi cum ar fi cartofii, legumele și umbeliferele, sunt extrem de sensibile la substanțele active conținute de erbicidul Korvetto, trebuie luat în calcul riscul de drift prin vânt a particulelor de produs în momentul aplicării. Este recomandată utilizarea unei duze cu pulverizare joasă pentru a evita driftul.

   

   Doza recomandata pentru rapita de toamna:

  Buruieni combătute: buruieni dicotiledonate

  Doza: 1 L/ha (aplicare primăvara)

  Combate buruieni dicotiledonate:

  • foarte sensibile: albăstrita comună, spanac sălbatic, mac, sugel, urzica mică, turiță
  • sensibile: romanița, palamidă, fumăriță, ciocul berzei, mușețel nemirositor, mușețel, mac roșu de câmp, spălăcioasă
  • moderat sensibile: măturică, laptele cucului

      

  Specificatii:

  Tip produs Erbicide
  Substanta activa Halauxifen-metil
  Clopiralid
  Ambalaj 5 Litri
  Perioada de aplicare Postemergent
  Cultura Rapita
  Buruieni combatute Albastrita
  Spanac salbatic
  Mac
  Sugel
  Urzica
  Turita
  Romanita de camp
  Palamida
  Fumarita
  Ciocul berzei
  Musetel nemirositor
  Musetel
  Mac salbatic
  Spalacioasa
  Maturica
  Laptele cucului
  Actiune produs Selectiva

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie