• Descriere produs

  Bizon este un erbicid sistemic, postemergent, selectiv pentru cereale păioase care se aplică toamna pentru combaterea buruienilor anuale, mono si dicotiledonate.

   

  Substanta activa: Diflufenican 100 g/l, Penoxsulam 15 g/l, Florasulam 3,75 g/l

  Formulare: Suspensie concentrată (SC)

 • Descriere produs

  Bizon este un erbicid sistemic, postemergent, selectiv pentru cereale păioase care se aplică toamna pentru combaterea buruienilor anuale, mono si dicotiledonate.

   

  Substanta activa: Diflufenican 100 g/l, Penoxsulam 15 g/l, Florasulam 3,75 g/l

  Formulare: Suspensie concentrată (SC)

   

  Bizon este un erbicid cu efect de lunga durata, cu aplicare toamna in postmergenta, impotriva buruienilor problema din culturile de cereale paioase.

   

  Mod de actiune:

  Bizon este un erbicid cu acţiune sistemică, conţinand trei substanţe active având moduri de acţiune complementare:

  Florasulam este preluat mai ales de cotiledoane, frunze şi parţial de rǎdǎcini, avand acţiune sistemicǎ în întreaga plantǎ. Florasulam este o substanţǎ activǎ din grupul de inhibitori ai biosintezei aminoacizilor (conform HRAC, rupul B).

  Penoxulam este preluat mai ales de cotiledoane, frunze şi partial de rǎdǎcini, avand actiune sistemicǎ în întreaga plantǎ. Penoxsulamul este o substaniǎ activǎ din grupul de inhibitori ai biosintezei aminoacizilor (conform HRAC, grupul B).

  Diflufenican este preluat de buruieni în perioada de germinare, mai ales de cǎtre cotiledoane, frunze şi partial de rǎdǎcini fiind eficient în combaterea buruienilor în curs de rǎsǎrire. Substana activǎ diflufenican formeazǎ un strat subtire de erbicid pe sol care distruge buruienile nou rǎsǎrite. Diflufenicanul este o substaniǎ activǎ din grupul de inhibitori ai biosintezei coloraniilor (conform HRAC, grupul F1).

  Substanțele active penoxulam si florasulam sunt preluate de buruieni, determinand inhibarea cresterii si dezvoltarii lor, si, in consecinta, moartea buruienilor. Efectul optim al erbicidului se obtine aplicând produsul pe buruienile aflate în stadiile timpurii de dezvoltare, adicǎ în timpul germinǎrii sau la scurt timp dupǎ rǎsǎrire, de la faza de rǎsǎrire pânǎ la faza aparitiei primelor 2-3 frunze

   

  Mod de utilizare:

  Bizon se aplica toamna, in postemergenta, la culturile de grau si orz de toamna, triticale, secara, in doza de 1,0 litru/ha, incepand cu faza de o frunza pana la 3 frati a culturii tratate (BBCH 11-23), cu exceptia culturii de secara, unde se aplica pana la 3-4 frunze (BBCH 11-14), iar buruienile dicotile sa nu depaseasca faza de 4 frunze.

  Se va aplica un singur tratament pe sezon, pe aceeasi suprafata. Inainte de aplicarea produsului in cultura de secara de toamna, se recomanda consultarea detinatorului autorizatiei cu privire la cat de sensibil este soiul de secara cultivat.

  Bizon se aplica cand temperatura aerului este cuprinsa intre 5ᵒ C si 25ᵒ C, pe plantele neatacate de boli si daunatori, neafectate de inghet, seceta si umiditate excesiva. Nu sunt restrictii pentru cultura postmergatoare.

  Aplicarea in toamna a produsului reduce competitia buruienilor cu plantele de cultura, pentru hrana si apa, inca din primele stadii de vegetatie, asigurand un start mai bun al culturii de cereale si o trecere mai buna peste iarna.

   

  Doze recomandate:

  Cultura

  Doza

  BBCH

  Grâu de toamnă

  1,0 l/ha postemergent

  Toamna 11-23 ( o frunza – 3 frati)

  Orz de toamnă

  1,0 l/ha postemergent

  Toamna 11-23 ( o frunza – 3 frati)

  Triticale de toamnă

  1,0 l/ha postemergent

  Toamna 11-23 ( o frunza – 3 frati)

  Secară

  1,0 l/ha postemergent

  11-14 ( o frunza – 3-4 frunze)

   

  Spectru de combatere:

  Viola arvensis, Lamium amplexicaule, Urtica urens, Lamium purpureum, Veronica hederifolia, Capssela bursa-pastoris, Veronica persica, Thlaspi arvense, Aspera spica-venti, Galium aparine, Papavera somniferum, Stelaria media, Centaurea cyanus, Brassica spp.

   

  Compatibilitate:

  Bizon este compatibil cu majoritatea fungicidelor şi insecticidelor şi de asemenea cu fertilizantii foliari. In combinatie cu alti parteneri, se vor respecta cu strictete recomandările partenerului.

  Evitaţi amestecul în rezervor cu un număr mare de produse (erbicide, fungicide, insecticide, fertilizanti foliari, regulatori de creştere, după caz) care pot determina soluţii foarte concentrate cu efecte antagonice sau fitotoxice. Nu se amestecă cu produse în a căror etichetă se precizează că trebuie aplicate singure sau au interdicţii de aplicare cu acest produs.

   

  Specificatii:

  Tip produs

  Erbicid

  Producator

  Dow

  Denumire

  Bizon™

  Substanta activa

  Diflufenican

  Penoxsulam

  Florasulam

  Ambalaj

  5 L

  Cultura omologata

  Grau de toamna

  Orz de toamna

  Triticale de toamna

  Secara

  Momentul aplicarii

  Postemergent

  Actiune produs   

  Sistemic

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie