• Descriere produs

  Nico 40 SC este un erbicid graminicid selectiv pentru porumb folosit pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale si perene precum si a unor dicotiledonate.

   

  Substanta activa: Nicosulfuron 40 g/l

  Formulare: Suspensie concentrata (SC)

 • Descriere produs

  Nico 40 SC este un erbicid graminicid selectiv pentru porumb folosit pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale si perene precum si a unor dicotiledonate.

   

  Substanta activa: Nicosulfuron 40 g/l

  Formulare: Suspensie concentrata (SC)

   

  Nico 40 SC este un erbicid sulfonilureic ce conţine nicosulfuron, substanta activa cu puternica actiune erbicida contra buruienilor monocotiledonate greu de combatut (in special costreiul din rizomi), in conditii de selectivitate totala fata de porumb.

   

  Mod de actiune:

  Nico 40 SC este absorbit, dupa aplicare, de buruieni prin frunze si partial prin radacini. Nicosulfuronul, actioneaza prin blocarea diviziunii celulare si oprirea formarii aminoacizilor. Se transloca atat ascendent cat si descendent in curentul de seva pana la nivelul meristemelor (punctelor de crestere), unde provoaca dereglari ireversibile in diviziunea celulara.

  Nico 40 SC nu este influentat de ploile ce survin la 4 ore dupa aplicare si nu are efect remanent pentru cultura urmatoare.

   

  Mod de utilizare:

  Nico 40 SC combate numai buruienile rasarite. Nu se recomanda aplicarea produsului atunci cand cultura de porumb este slab dezvoltata sau trece printr-o perioada de stres. Combaterea se poate face printr-o singura aplicare sau prin doua:

  • O singura aplicare cu 0,8 l/ha se va face atunci cand se urmareste combaterea numai a buruienilor monocotiledonate anuale. Acestea sa fie in stadiul de 2-4 frunze (inainte de infratire).

  Cand se doreste combaterea costreiului din rizomi si a altor buruieni graminee perene, doza utilizata va fi de 1 -1,5 l/ha.

  • Doua aplicari: prima cu 1,0 l/ha inaintea fazei de infratire a gramineelor, iar a doua cu 0,5 l/ha la reinfestare, dupa 2-3 saptamani.

  Este de preferat ca la aplicarea erbicidului, cultura de porumb sa nu depaseasca stadiul de 4-6 frunze.

  Cantitatea de apa utilizata pentru un hectar poate fi cuprinsa intre 200 – 400 l in functie de performantele masinii de tratat. Produsul se poate aplica si in amestec cu un erbicid pentru combaterea buruienilor dicotiledonate in vegetatie.

   

  Doze recomandate:

  Cultura

  Buruieni combatute

  Doza

  Porumb

  Buruieni monocotiledonate anuale (Setaria spp., Echinochloa spp.) si sorg din samanta

  0,8 l/ha Postemergent

  Porumb

  Sorg (Sorghum halepense) din rizomi

  1-1,5 l/ha Postemergent

   

  Compatibilitate:

  Nico 40 SC se poate amesteca cu alte erbicide pentru a combate un spectru mai larg de buruieni, inclusiv dicotiledonate anuale si perene (ex: Dicopur Top).

   

  Buruieni combatute:

  • Buruienile combatute: Costrei din rizomi si din seminte (Sorghum halepense); Pir (Agropyron repens); Iarba barboasa (Echinochloa crus-galli) –inainte de infratit; mohor (Setaria viridis); Meisor (Digitaria sanguinalis).
  • Buruieni combatute partial: Stir (Amaranthus retroflexus); loboda salbatica (Chenopodium album); Zarna (Solanum nigrum); Iarba rosie (Polygonum persicaria); Ciumafaia (Datura stramonium); Turita (Gallium aparine); Rocoina (Stellaria media); Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris); Ridiche salbatica (Raphanus raphanistrum); Mustar salbatic (Sinapis arvensis)

   

  Specificatii:

  Tip Produs

  Erbicid

  Producator

  Sharda Cropchem

  Denumire

  Nico 40 SC

  Substanta activa

  Nicosulfuron

  Ambalaj

  1 Litru

  Cultura

  Porumb

  Actiune produs

  Sistemic

  Perioada de aplicare  

  Postemergent

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie