Blog
Agrobazar
BOLILE MĂRULUI ȘI PĂRULUI
Focul bacterian – Erwinia amylovora – Boala provoacă ofilirea florilor, brunificarea acestora și a frunzelor, care rămân uscate pe ramuri. Pe fruct...
Citeste mai multAgrobazar
BOLILE SÂMBUROASELOR
Rugina prunului – Tranzschelia pruni-spinosae – principalele simptome apar pe fața inferioară a frunzelor sub formă de pustule brun-negricioase, pli...
Citeste mai multAgrobazar
BOLILE CĂPȘUNULUI
Arsura bacteriană – Xanthomonas fragariae – Pe fața superioară a frunzelor apar pete unghiulare, gălbui, mari și confluente, delimitate de nervuri. ...
Citeste mai multAgrobazar
BOLILE PORUMBULUI
Țara noastră se numără printre cei mai mari producători de porumb din Europa. Cu o plasticitate ecologică mare, această cultură poate obține pr...
Citeste mai multAgrobazar
BOLILE GRÂULUI
Grâul este una din cele mai importante plante cultivate în lume, având o importanță majoră în industria alimentară. Întrucât cultura grâului...
Citeste mai multAgrobazar
BOLILE RAPIȚEI
O sursă bogată în uleiuri vegetale este cultura de rapiță, este cultivată în România pe suprafețe extinse. Această cultură are un efect benefic as...
Citeste mai multAgrobazar
BOLILE LUCERNEI
Lucerna este una dintre cele mai valoroase plante de nutreț, datorită conținutului său ridicat de elemente nutritive, cum ar fi: proteine, calciu,...
Citeste mai multAgrobazar
TEHNOLOGIA DE CULTURĂ A CARTOFILOR
Datorită tehnologiei de cultură relativ ușoară, cartoful este una din cele mai rentabile culturi din agricultură. Consumul anual direct pe cap de l...
Citeste mai multAgrobazar
BOLILE TOMATELOR
Principalele boli ale tomatelor sunt : Filozitatea tomatelor – Cucumber mosaic virus in tomato – principalele simptome constau în reducerea fru...
Citeste mai multAgrobazar
BOLILE VIȚEI DE VIE – recunoaștere și combatere
Vița de vie ( Vitis vinifera ) face parte din genul Vitis , familia Vitaceae . Suprafața cultivată cu viță de vie ocupă circa 180.000 ha, țara no...
Citeste mai mult